PULIH MARI BALI WUTUH PURNA WALUYA JATI Jamu Sinom Jamu Sinom yaiku salah sawijining jamu gendong kang digawe saka sinom atawa godhong asem kang enom. Jamu iki rasané asem tinuli ségér. Sesegeran kanggo ngilangké paité jamu pahitan iki kelebu jamu gendong . saliyané jamu sinom, ana jamu beras kencur, jamu kunir asem, jamu cabe puyang, jamu pahitan, jamu kunci suruh, jamu kudu laos lan jamu uyup-uyup atawa gepyokan. Sinom iku kalebu ombè-ombènan obat tradisional Jawa kang turun-temurun saka jaman Majapahit . Bahan-bahané Jamu Sinom Bahan-bahan kanggo gawe Jamu kang seger iki yaiku godhong asem kang enom. Ananging para pedagang jamu luwih sering anggawe jamu iki ora beda adoh saka jamu kunir asem.. Bahan-bahan kanggo nggawe jamu iki padha kaya-kaya anggawe jamu kunir asem ananging nganggo bahan utama sinom (godhong asem enom ) nuli ditambah sithik kunir perlu ditambah maneh karo temulawak, wiji kedawung, lan banyu jeruk nipis. Kanggo pemanis, bisa ditambahi gula pasir utawi pemanis buatan lan bisa ditambahi karo uyah, tapi luwih mantep menawa ditambah gula jawa kanggo pemanise Kasiaté Jamu Sinom Jamu sinom iki anduweni piguna liyané kayata :
Racikan Jamu Sinom
Carané Gawe Jamu Sinom Cara anggawe jamu iki yaiku:
Jamu Sinom Manfaat, bahan penyusun, serta cara pembuatan jamu sinom tidak banyak berbeda dengan jamu kunir asam. Perbedaan hanya terletak pada tambahan bahan sinom. Bahkan, beberapa penjual tidak menambahkan sinom, tetapi dengan cara mengencerkan jamu kunir asam dengan mengurangi jumlah bahan baku yang selanjutnya ditambahkan gula secukupnya. Resep Minuman – Sinom Bahan Minuman Sinom : Daun asam muda ( sinom ) 50 gram Kunyit 25 gram, iris tipis, sangrai sebentar Asam jawa tanpa biji, 25 gram atau 75 ml air jeruk nipis Air matang 100 ml Gula jawa atau gula pasir 100 gram Daun pandan 2 lembar Air 1 liter Cara membuat Minuman Sinom :
Untuk 5 – 6 gelas Tips : Bila belum menghendaki segala jenis minuman ini, sebaiknya simpan saja dalam lemari pendingin terlebih dahulu |
>>> Daftar Jamu Godog Kendhil Kencana
Tidak ada komentar:
Posting Komentar