Jumat, 17 Februari 2012

Motto dan Sesanti Jamu Godog Kendhil Kencana



PULIH MARI BALI WUTUH PURNA WALUYA JATI

Motto dan Sesanti Jamu Godog Kendhil Kencana

Motto
murwåsarirå parèanom
murwåsarirå parèanom

nganyari - ngênomi
ngènggali - ngênèmi
regenerare et rehabilitare
regenerasi dan rehabilitasi (regenerate and rehabilitate)
pemulihan dan peremajaan (regeneration and rejuvenation)

再生和复兴
再生和復興
zàishēng hé fùxīng

murwå: menghiasi, mendandani

sarirå: tubuh, badan

murwåsarirå: menghiasi tubuh, mendadani tubuh, merawat tubuh
>>> regenerasi >>> pemulihan
parè: sungguh, nyata, seperti, laksana, layaknya

anom: muda, taruna, remaja

parèanom: kembali muda, awet muda, seperti taruna, layaknya remaja
>>> rehabilitasi >>> peremajaan
Sesanti
orang bijak pasti minum jamu
orang bijak pasti minum jamu
Indonésia wiwit mbiyèn mula wis kondhang karo gemah ripah loh jinawi lan lemahé kang subur lan asil buminé kang akéh. Sakliyané iku uga, akéh wit-witan kang bisa urip ing Indonésia. Sakliyané bahan pangan, alam Indonésia uga ngasilaké bahan kanggo keséhatan, lan kanggo kecantikan. Para leluhur nggunakaké resép kang bahan-bahané digawé saka godhong, umbi, oyot, kanggo nambani sembarang penyakit, sakliyané iku, bahan-bahan iki uga kanggo nggawé jamu awét ayu, awét nom kayata galian singsét, rapêt wanita, séhat wanita lan liya-liyané. Indonésia dikênal dadi nêgara nomor 2 kang nduwéni tanduran obat tradhisional sawisé Brasil.
Jamu wis dadi tradisi atusan malah éwonan taun kepungkur. Tradisi ngracik lan ngombé jamu wis dadi budaya nalika jaman krajan Hindhu-Jawa. Prastawa iki kabuktékaké kanthi Prasasti Madhawapura ing jaman Majapahit. Ing Prasasti Madhawapura katulis yén jaman semana ana profési utawa pagawéan tukang ngracik jamu kang diarani Acaraki.
Bila kita ingin mengkaji sejauh mana manfaat dari Jamu Tradisional Indonesia, sepertinya akan menghabiskan bab demi bab yang begitu banyak mengurai bahan-bahan alami jamu yang terdapat pada tumbuh-tumbuhan yang ada di Indonesia. Apalagi pengetahuan tentang pengobatan tradisional dengan jamu, sudah dikenal sejak periode kerajaan Hindu-Jawa. Hal ini dibuktikan dengan adanya Prasasti Madhawapura dari jaman Majapahit yang menyebut adanya tukang meramu jamu yang disebut Acaraki. Pada relief Candi Borobudur sekitar tahun 800 – 900 Masehi, juga menggambarkan adanya kegiatan membuat jamu.

 Pipisan dan Gandhik
Jamu Tradisional Indonesia
Pipisan dan Gandhik
Jamu Tradisional Indonesia
Jamu Pusaka Kraton
Jamu Akar Sari

>>> Daftar Jamu Godog Kendhil Kencana

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar